"Közösségi Összefogás a Szebbért - KÖSZ HANKOOK"

A 2013 nyarán elindított Hankook Értékteremtő Önkéntes Program keretében az elmúlt évek során 300 projekt valósult meg, amelyekben csaknem 1000 kollégánk vállalt összességében mintegy 25 000 órányi munkát. A munkálatok megvalósításához a Hankook immár mintegy 130 millió forint értékben járult hozzá.

Hankook factory

A Hankook Tire Magyarország Kft. ezzel a programmal lehetőséget teremt arra, hogy a cég által nyújtott anyagi támogatások irányáról és felhasználásáról a cég dolgozói döntsenek. Ezáltal olyan intézmények és szervezetek juthatnak támogatásokhoz, amelyekhez a kollégáknak személyes kötődésük van. Az önkéntes program keretében – Budapest kivételével – az összes olyan településen végezhető önkéntes tevékenység, ahonnan céges buszjárat közlekedik.

A pályázatok bármilyen közösségépítő ötlettel beadhatóak, bármely szociális intézmény, közösségi tér, alapítványi terület felújítására, fejlesztésére, egy projektvezető és egy projektvezető-helyettes Hankook dolgozó részvételével.

A program alapelve, hogy dolgozóink és a támogatott szervezetek képviselői csoportosan végezzenek önkéntes munkát saját lakóhelyük közösségei érdekében. Ehhez a munkához a cég anyagi támogatást biztosít, amelynek feltétele, hogy az egyes önkéntes projektekben résztvevő kollégák a vállalt projekt teljesítését és az önkéntes munkát maguk szervezzék meg és végezzék el a megadott határidőn belül. A program keretében pályázható anyagi támogatás adományokra, pénzbeni hozzájárulásra és saját célokra nem használható fel.

A kezdeményezés immár évtizedes múltra tekint vissza, amely bizonyítja annak népszerűségét és eredményességét.